"KÜLÖNÖS" RÁDIÓÜZENETEK A RED BULLNÁL

2014/09/22. - írta: Baton

Tényleg burkolt tanácsokkal látták el Ricciardot?

A Szingapúri Nagydíjtól bevezetett szabálymódosítások kimondják, hogy semmiféle vezetéstechnikai segítség nem adható a pilóta számára, még az sem, hogy hol kerülje el a rázóköveket. A tegnapi futamon azonban többször is "különös" üzenetek érkeztek Daniel Ricciardo fülére, melyben arra kérték, hogy bizonyos kanyarokban kerülje el a kerékvetőket, mondván, "az majd megoldja az autóval kapcsolatos problémákat."

A McLaren Forma-1-es csapatának versenyigazgatója, Eric Boullier szerint ez több, mint gyanús, hiszen ez az üzenet többször is elhangzott bizonyos - egyébként tiltólistán lévő - kérések kísérőszövegeként. "Ha csak egy alkalomról lenne szó még semmi baj nem lenne vele, de kétszer, háromszor is eljátszani ezt.... Kissé különösnek találom." - mondta Boullier, aki azonban hozzátette, hogy nem az ő, hanem az FIA tisztje állást foglalni ebben az ügyben.

A Red Bull természetesen cáfolja, hogy burkolt üzenetet adtak volna az ausztrál versenyzőnek. Szerintük ugyanis a rázókövek elkerülésére vonatkozó utasításaik az akkumulátor életben maradását hivatottak elősegíteni, nem pedig azt, hogy Ricciardo gyorsabb köröket futhasson. "Danielnek komoly problémája lett volna a segítségünk nélkül. Ha nem figyelmeztetjük, nem tudta volna befejezni a versenyt." - nyilatkozta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke, aki azt is elmondta, hogy erről Charlie Whiting versenyigazgatóval is beszéltek. "Természetesen Charlie-nak is elmondtuk, hogy Dannielnek gondjai vannak az autójával, ezért adtunk neki ilyen tanácsot."

A Nemzetközi Automobil-szövetségtől egyelőre nem érkeztek olyan hírek, miszerint vizsgálnák a Ricciardo-esetet, ám még néhány ilyen nyilatkozat, és lehet, hogy megjön a kedvük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1stories.blog.hu/api/trackback/id/tr616719209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása