A MCLAREN SZERINT NINCS MÁR ELÉG IDŐ EGY HARMADIK AUTÓ BEVETÉSÉRE

2014/09/26. - írta: Baton

A wokingiak szerint hat hónapra lenne szükség még egy autó indításához.

A szingapúri nagydíj-hétvégén keltek szárnyra azok a találgatások, melyek 2015-től csapatonként három autó indítását feltételezik, majd Bernie Ecclestone is kijelentette, szívesen látná a három autós Forma-1-et.

A pletykák akkor kezdődtek, mikor kiderült, hogy jövőre akár a Marussia, a Caterham és talán még a Sauber is megszűnhet, mellyel az indulók száma húsz alá csökkenne. A versenyhelyszínekkel kötött megállapodás azonban kimondja, hogy legalább húsz autónak a rajtrácson kell lennie.

Az ötlet felvetése óta rengetegen fejezték ki nemtetszésüket a három autós rendszer bevezetésével kapcsolatban, most pedig Éric Boullier, a McLaren versenyigazgatója jelentette ki: legalább hat hónap kellene egy harmadik autó bevetéséhez. "Egy versenyző szerződtetése lenne a legkevesebb. Ami sok időt igényelne, az a karosszéria megépítése, a logisztika megszervezése és a megfelelő mennyiségű munkaerő előállítása. Ehhez legalább hat hónapra lenne szükség." - nyilatkozta Boullier az ESPN-nek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1stories.blog.hu/api/trackback/id/tr836733365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása